Bredband på riktigt!

Bestall_fiber
Sok_din_adress
Facebook2
En fiberoptisk kabel är framtidens teknik för kommunikationer. Den känner inga begränsningar och ersätter de gamla kopparnäten för telefoni och kabel-tv. Allt i en fiber - Supersnabbt Internet, telefoni, TV, HDTV, filmer, underhållning, hemarbete, datatjänster, sociala nätverk, backup med mera.

En investering för framtiden

Du som har möjlighet att ansluta din fastighet till Ljusnets fibernät kan känna dig privilegierad. Förutom att fiber klarar framtidens bredbandsbehov och höjer värdet på huset eller lägenheten kan man snabbt tjäna in investeringen genom minskade månadskostnader för bredband, TV och telefoni. Läs mer om hur du kan sänka dina månadskostnader med fiber.

Så här jobbar Ljusnet med fiberanslutningar

Ljusnet har olika metoder för att ansluta fastigheter till fibernätet. Dels beror det på vilken typ av fastighet det är och dels beror det på var den ligger.
Fiber till byarna
Här arbetar vi med alla typer av fastigheter som finns i byar. Från och med 2016 lägger Ljusnet allt fokus på att bygga ut fiber i byarna. Läs med på sidan Fiber till byarna.
Hyreslägenheter och Fastighetsägare
Detta gäller i huvudsak lägenheter hos större fastighetsägare. T ex Ljusdalshem, Seglet och Norrsvedja. Det är viktigt att veta att Ljusnet inte kan ansluta enskilda lägenheter i en fastighet utan det är alltid fastighetsägarens beslut att ansluta sina fastigheter och lägenheter så att hyresgästerna kan få tillgång till bredband via fiber.
Bostadsrätter
Detta gäller bostadsrättsföreningar och processen är densamma som för hyreslägenheter och fastighetsägare.
Företag
Företag har alltid en hög prioritet för Ljusnet. Oavsett var i kommunen ett företag är beläget kan vi ta fram en offert för att ansluta till fibernätet.

Film om fiber till hemmet

#inlineditbutton